BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Tatkavaklı Ortaokulu

May

02 Mayıs 2024 Perşembe günün ortaokul bahçesinde öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin katılımıyla Bahar şenliği düzenlendi.

Nis

Bilkent Üniversitesi’nin “Güneş Köyden Doğuyor (GÜNKÖY)” adlı toplumsal duyarlılık projesi kapsamında 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde okulumuza Bilkent Üniversitesinden gönüllü 55 öğrenci müzik, resim, sanat, spor, fen, tiyatro ve dans etkinlikleri ile öğrencilerimizle unutulmayacak anılar biriktirip keyifli zamanlar geçirdiler.

Ayrıca öğrencilerimizin bilgiye kolayca erişebilecekleri, içinde keyifli zaman geçirebilecekleri, nitelikli eğitimin vazgeçilmezi olan zengin ve donanımlı iki kütüphaneyi (hem ilkokula hem de ortaokulumuza) gece-gündüz çalışarak iki günde emekleri ile kazandırdılar. 55 Gönüllü öğrenci fedakârca çalışmalarıyla çocuklarımıza hayal güçlerini ve ufuklarını genişletici etkinlikler ile zihinlerinden silinmeyecek dolu dolu iki gün yaşattılar.

Bu süreçte; öncelikle Bilkent Üniversitesi GÜNKÖY projesi gönüllüsü öğrencilerine, projenin gerçekleşmesinde sürecin başlamasından bitimine kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Çalık beye, iki gün boyunca yanımızdan hiç ayrılamayan her işimizde bizlere yardımcı olan mahalle muhtarımız Mehmet Orak beye, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı  Şükrü Erdem Beye, Tat Gıda fabrikasına, okul aile birliği başkanımız Nur Demir Hanıma, pansiyonunda öğrencileri misafir eden Züferbey İmam Hatip Ortaokulu İdareci ve personeline ve Tatkavaklı ilkokulu- ortaokulu öğretmenleri ve idarecilerine çok teşekkür ediyoruz.

Yücel DERSİN

Tatkavaklı İlkokulu/Ortaokulu Müdürü

Ock

2023-2024 Eğitim Kurumları Toplantısı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Şube Müdürümüz ve Okul Müdürlerimizi okulumuzda ağırladık. Eğitim Kurumları Toplantısına ev sahipliği ederek eğitim ve öğretimde başarıyı arttırmaya yönelik verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Mrt

Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Eğitimde Başarıyı Arttırma ve Sosyal Kültürel Etkinlikler" projesi kapsamında " Kültür, sanat ve Kariyer Günleri " etkinlikleri çerçevesinde yazar Mine SOTA Belediye Düğün Salonunda öğlencilerimizle buluştu.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü "Akademik Başarıyı Artırma Sosyal Ve Kültürel Etkinlikler Projesi" kapsamında Tatkavaklı Mahalle Muhtarı Mehmet Orak ve Tatkavaklı Ortaokulu işbirliği ile okul kütüphanesine yeni kitaplar kazandırma çalışmaları yapılmıştır. Bu bağlamda 23.03.2022 Çarşamba günü Muhtar Mehmet Orak Tatkavaklı Ortaokulu Müdürlüğüne 80 adet kitap bağışlamıştır. Bağışlanan kitaplar kütüphanenin demirbaşına kaydedilerek öğrencilerin okumaları için raflardaki yerini almıştır.

Muhtarımıza okul idaresi olarak bu anlamlı bağışı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Ermetal Teknolojik Eğitim Vakfı (ERTEV) ve HP'nin ortaklığı ile tasarlanan ve öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayan maker karavan okulumuzda öğrencilerle buluştu.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu "Geçmişten Geleceğe Türk Müziği ve Sazları" projesi kapsamında  ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Türk Müziğini yakından tanıtmak, tarihsel ve kültürel boyutunu aktarmak, geleneksel müzik aletlerini tanıtmak ve öğrencileri bu aletlerle buluşturma amaçlanmıştır.

Projede Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Yücel Kaydı görevlendirilmiştir. Yapılan planlama çerçevesinde 16,03,2022 Çarşamba günü okulumuzu ziyaret etmiştir.

Ock

Kaymakamımız Sayın Ahmet ALTINTAŞ 12 Ocak 2022 Tarihinde Tatkavaklı Düğün Salonunda Okulmuz Öğrenci Öğretmen ve Velilerine Yönelik 'HER KİTAP BİR IŞIKTIR' Adlı Konferans Vermiştir.

Okulumuz hakkındaki güncel gelişmelere web sitemizden ulaşabilirsiniz.